Borduurwerk opspannen

BORDUURWERK OPSPANNEN

Om een borduurwerk goed in te lijsten, moet het opgespannen worden. Dit houdt in dat het borduurwerk op een stuk zuurvrij karton wordt vastgezet. Wij streven ernaar om lijnen in het borduurwerk recht te maken en draadjes aan de achterzijde, die door het doek zichtbaar zijn, weg te werken.

Wassen

Ook is het belangrijk dat het borduurwerk voor het inlijsten gewassen wordt. Durft u zelf uw borduurwerk niet te wassen? Geen probleem. Wij wassen het borduurwerk tegen vergoeding voor u.

Tips

Om zoveel mogelijk plezier van uw ingelijste borduurwerk te hebben, geeft de lijstenmaker u een paar tips voor het afwerken van uw borduurwerk.

Tip 1)  Probeer oversteken te vermijden.  Doordat de stof geweven is met een open structuur zijn de overgestoken draden ook aan de voorkant van het borduurwerk zichtbaar.

Borduurwerk-oversteken

Tip 2) Hecht draden altijd in het borduurwerk zo af dat de uiteinden niet buiten het geborduurde uitsteken.  Door de open structuur van de stof zullen deze ook aan de voorkant zichtbaar zijn. Nu zal de lijstenmaker zijn uiterste best doen om de draden weg te werken, maar voorkomen is beter dan genezen.

Borduurwerk-afhechten

Hier wat voorbeelden van door ons ingelijste borduurwerken