Glassoorten

Zoals de lijst of passe-partout een middel is om de aandacht op uw werk te vestigen en het te beschermen, zo is ook de glassoort die u eventueel voor uw werk laat plaatsen van belang voor de manier waarop uw werk zichtbaar is en beschermd wordt.

Er is een breed scala aan (ontspiegelde) glassoorten leverbaar, elk met verschillende specifieke eigenschappen. Zoals ontspiegeld door etsen of door een coating. Of de mate van UV- wering.

Graag geven wij u advies over de verschillende eigenschappen van deze glassoorten, zodat u een goede keuze kunt maken welk glas het beste bij uw werk past.

Wij maken standaard gebruik van de volgende glassoorten:

Helder wit glas
Ook wel Perfect White Clear, Waterwhite of gewoon Witglas genoemd. Het wordt op dezelfde manier gemaakt als “groen” glas, maar met een veel lager ijzer gehalte, waardoor het geen groene (ver)kleuring van het kunstwerk veroorzaakt. Dit is in principe het beste “normale” inlijst glas momenteel beschikbaar.

Eénzijdig ontspiegeld glas
Dit is een éénzijdig geëtst “groen” glas.

Perfect White Gloss Control
Dit is een éénzijdig geëtst “wit” glas. Doordat dit glas een zeer fijne (nano) etsing heeft en als basis “wit” glas gebruikt, werkt deze als de minst vertroebelende versie van alle geëtste ontspiegelde glassoorten.

Perfect White Art Glass UV70 museum glas
De definitie van “museum glas” is eigenlijk heel simpel “wit glas met een coating”. In principe is museum glas dus nooit geëtst glas! Het beste glas in deze serie is zonder twijfel het product Perfect White Art Glass. Dit is een wit (Perfect White Clear) glas met een interferentie coating. Deze coating bestaat uit metaaloxiden en wordt door middel van een dompeltechniek aangebracht en daarna ingebakken. Deze metaaloxiden reflecteren het invallende licht op zo’n manier, dat het zich (het licht) zelf neutraliseert. Het glas lijkt daardoor bijna onzichtbaar.

Perfect White Art Glass UV92 museum glas
Dit glas is vergelijkbaar met Perfect White Art Glass UV70 maar dan met een UV werende factor van 92% in plaats van 70%.