Conserverend inlijsten

 

Banner-Conserverend_inlijsten2

CONSERVEREND INLIJSTEN

U wilt natuurlijk dat uw werk de best mogelijke bescherming krijgt zodat het zo lang mogelijk mooi blijft. Dit is vooral belangrijk bij originele werken. Om de beste bescherming te bieden kunnen wij uw werk conserverend voor u inlijsten.

‘Conserverend inlijsten’ houdt in dat alle mogelijke oorzaken van aantasting van het werk tot een minimum worden beperkt. Hiervoor zijn diverse methodes en materialen beschikbaar.

Afstandhouder

De afstandhouder is een strip die ervoor zorgt dat het glas en het originele werk elkaar niet raken. Veranderingen van temperatuur en luchtvochtigheid kunnen op deze manier geen wisselwerking van vocht tussen het werk en het glas veroorzaken. Een passe-partout is in feite ook een afstandhouder.

Zuurvrij passe-partoutkarton

Het is belangrijk dat het gebruikte passe-partoutkarton, opvulkarton en de achterwand van zuurvrije materialen zijn gemaakt. Hierdoor wordt voorkomen dat uw werk wordt beschadigd door de inwerking van zuren die in andere materialen aanwezig kunnen zijn.

Museumkarton

Museumkarton is een passe-partoutkarton dat bestaat uit door en door gekleurd papier uit hoogwaardig zuurvrij materiaal. Hiervoor wordt meestal katoen als basis gebruikt.

UV-werend glas

Om het werk te beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling in het daglicht kunt u kiezen voor UV-werend glas. Wij hebben verschillende UV-werende glassoorten in ons assortiment. Ook is er UV-werend plexiglas verkrijgbaar.

Voorbeelden hoe het niet moet!

Hieronder enkele voorbeelden waarom materiaalkeuze vooral voor originele stukken heel belangrijk is.